Blog

Spoznali sme americkú kultúru

Aká je skutočne americká kultúra? Iná ako je všeobecný názor.

 

David Clayton prednáša v Your Choice o americkej kultúrePrednáška Davida Claytona bola veľmi zaujímavá. Ďakujeme.

Čo si vybavíte pod pojmom „americká kultúra“?

Samozrejme sa bežnému Slovákovi hneď vynára množstvo viac či menej relevantných argumentov, ktoré začínajú hollywoodskou filmovou produkciou a končia všeobecne známymi znalosťami akéhosi radového Američana v oblasti geografie či histórie.

Je jasné, že Hollywood nie je vždy výhra, ale povedzme si na rovinu: čím teraz väčšina Slovenska žije? Tureckou nekonečnou novelou o 1000 nociach so Šeherezádou. Ani v USA sa netočí len Rambo, ale aj filmy, ktorým nemožno uprieť kvalitu - bratia Coenovci či Woody Allen je toho krásnym príkladom.

 

David Clayton odpovedá na otázky A čo gegrafia?

Človek zo Slovenska sa schuti zasmeje alebo primerane rozčúli na poznámke spomínaného Američana o polohe Slovenska v strednej časti Balkánu, prípadne v Rusku. Vieme ale všetci, s kým susedí štát Kalifornia (mimochodom najväčší štát v USA)?

Američania jednoznačne dominujú v problematike v ekonomike, politickej moci a ľudských právach, technológii a informáciách. V prvom rade podporujú svoju mládež, ich výdavky na vysoké školy sú v pomere na HDP 4x vyššie ako u nás.

Ľudia, ktorí prišli, si určite v diskusii rozšírili obzor

S Davidom Claytonom sme 2.júna 2011 v jazykovom inštitúte Your Choice určite pootvorili dvere do americkej kultúry. Milým a kultivovaným spôsobom. Všetkým účastníkom ďakujeme.

jazykový inštitút Your Choice

Páčia sa vám naše články?

Prihláste sa do odoberania newslettera a už vám neunikne žiadny nový príspevok.

Ďalšie zaujímavé články

Päť rokov v Your Choice

Po piatich rokoch v Your Choice a dvoch rokoch v pozícii riaditeľky pre jazykové vzdelávanie som sa rozhodla odísť. Rada by som aspon v skratke v tomto rozlúčkovom článku opísala, aký bol môj život...

> Zobraziť článok