Blog

Aké LEGO programy Fabrička ponúka

V Trnave sme otvorili pre deti LEGO Fabričku

Fabrička, nové trnavské kreatívno-vzdelávacie centrum, hostilo rodičov a ich deti na Deň otvorených dverí. Počas posledného januárového víkendu ich prišlo 330.

Rodičia majú veľký záujem hľadať pre deti kvalitné vzdelávacie aktivity. Preto sme chceli obohatiť trnavský trh a priniesli sme americký koncept vzdelávania Brick by Brick, teda kocka ku kocke.

Počas Dňa otvorených dverí v piatok 27.1. a sobotu 28.1. sa v piatich miestnostiach odkryli tajomstvá, ktoré ponúka stavebnica LEGO. Deti si vyskúšali, ako funguje kreatívne vzdelávanie, výučba angličtiny, vytvorili si umelecké dielo a navštívili ukážkovú narodeninovú LEGO oslavu. S rodičmi si deti poriadne zasúťažili pri kreatívnom stavaní z LEGO kociek. Až 30 detí si odnieslo ceny v podobe stavebníc LEGO.

 

Krstný otec Braňo Jobus

Zlatým klincom bolo hudobno-knižné vystúpenie Braňa Jobusa, ktorý je krstným otcom Fabričky. Jeho rozprávanie o muflónovi Ancijášovi, komisárovi Mrotgem a ďalších hrdinoch z detských kníh bolo veľmi zábavné aj pre rodičov.

Všetky tieto aktivity sú náplňou Fabričky, kreatívneho centra, ktoré zriadila naša jazyková škola. Vzdelávanie prostredníctom kociek LEGO a angličtina s anglickými lektormi vo Fabričke je určené pre deti od 2 do 14 rokov.

Fotky z otvorenia Fabričky nájdete tu>>

 

Čo je špeciálne na LEGO vzdelávaní

Licencovaná americká metodika Brick-by-Brick učí deti spoznávať prírodu, techniku či vymýšľať vynálezy. Deti spoznajú ako funguje odstredivá sila, z čoho sa skladá auto, aké veľké boli dinosaury, alebo prečo helikoptéra lieta, keď je ťažšia ako vzduch. No rovnako dôležité ako poznatky je aj tímová spolupráca a komunikácia, ktorú rozvíjame.

Ako funguje hodina?

  • Predstavíme si tému 
    Deti sa oboznámia s rôznymi témami, ako sú zvieratá, vynálezy, stroje, vesmír, morský život, rozprávky alebo hrdinovia.
  • Postavíme si model 
    Naučia sa spolupracovať v malých tímoch, komunikovať medzi sebou, rozdeliť si úlohy a vytvoriť si spolu model.
  • Popritom sa všeličo naučíme
    Skladaním si zlepšujú priestorové vnímanie, vnímajú základy dizajnu, oboznamujú sa s konštrukčnými súvislosťami. Zlepšia si jemnú motoriku a naučia sa pracovať s plánikmi a stavať podľa nich.
  • Lektor, ktorý je ich skúsenejší kamarát
    Interaktívna komunikácia a práca pod vedením mladých a veselých lektorov

Svoje dieťa môžete do LEGO kurzu alebo LEGO tábora prihlásiť 
v tomto formulári>>

 

Aké programy otvárame pre vaše deti

Od 6.2. spúšťame nasledovné programy:

  • Malý konštruktér
    Vďaka obľúbenej stavebnici DUPLO® sa deti oboznámia s rôznymi témami, ako sú zvieratá, vesmír, morský život, rozprávky alebo hrdinovia. Získajú veľa poznatkov, veľa sa naučia a samozrejme všetko si postavia a vyskúšajú. Program je vhodný pre deti do 6 rokov (kocky DUPLO). 
    - 1 x týždenne 45 minút, krúžok má 10 hodín
    - vytvárame 2 skupiny - pondelok o 17:30 a streda 17:30
    - cena: 30 eur       
  • Veľký inžinier 
    Mladšie deti (6 -8 rokov) sa orientujú na jednoduchšie modely, staršie zase na komplikovanejšie - od dopravných prostriedkov po robotiku. Postavený model si deti zapoja na motor a on ožije. To je najväčšou motiváciou detí a väčšina modelov je takto vymyslená. Program je vhodný pre deti od 6 do 10 rokov. 
    - 1 x týždenne 45 minút, krúžok má 10 hodín
    - vytvárame 3 skupiny - v utorok 16:45 (6-7 roční), štvrtok 17:30 (6-7 roční) a utorok 17.30 (8-10 roční)
    - cena: 30 eur
  • LEGO Laboratórium
    Tieto hodiny sú pre všetky deti, ktoré sa chcú postaviť model, zahrať si veselé, kreatívne hry s kockami LEGO a zabaviť sa pri zaujímavých aktivitách. A ak im niečo nepôjde, naši lektori ho radi usmernia. Vy si zatiaľ môžete urobiť nákup, stretnúť sa s priateľmi alebo si dať kávičku k časopisu.
    - piatok od 16.00 do 18.00 hod., sobota od 10:00 do 12:00
    - cena: 6 eur/2 hod.
  • Jarný LEGO tábor aj s hodinami angličtiny
    Pripravili sme pre deti zábavné chvíle s obľúbenými kockami LEGO® aj počas jarných prázdnin. Zažijú množstvo zábavy, nájdu si nových kamarátov a zdokonalia si motorické a technické zručnosti. 
    - 20.-24.februára 2017 od 8.00 do 16.00. 
    - cena: 100 Eur na dieťa (5 dní)

Pripravujeme aj letný tábor - informácie čoskoro!

Svoje dieťa môžete do LEGO kurzu alebo LEGO tábora prihlásiť tomto formulári>>

 

Fabrička ponúka tieto programy

 

 

 

Tešíme sa na Vašu návštevu :)

...

V prípade otázok nám môžete poslať email na hello@yourchoice.sk alebo nám zatelefonujte na 0911 667 274.

...

Súhlasím so spracúvaním mojich osobných údajov uvedených v registračnom formulári za účelom informovania o  službách poskytovaných spoločnosťou Your Choice - jazykové služby, s.r.o. Jazdecká 65, 917 01 Trnava.

 

Páčia sa vám naše články?

Prihláste sa do odoberania newslettera a už vám neunikne žiadny nový príspevok.

Ďalšie zaujímavé články

Päť rokov v Your Choice

Po piatich rokoch v Your Choice a dvoch rokoch v pozícii riaditeľky pre jazykové vzdelávanie som sa rozhodla odísť. Rada by som aspon v skratke v tomto rozlúčkovom článku opísala, aký bol môj život...

> Zobraziť článok