Blog

Angličtina, pri ktorej sa deti nestíhajú nudiť

Chcete, aby sa vaše dieťa učilo angličtinu od útleho veku, ale neviete si vybrať zo širokej ponuky kurzov? Navštívte ukážkovú hodinu, kde sa vaše dieťa bude učiť novou zážitkovou metódou s názvom Wattsenglish. Aj táto metóda je hravá a pre deti zaujímavá, plná hier, pohybových aktivít, kde sa vaše dieťa určite nebude nudiť.

Nuda? Nikdy!

Lektor si hodinu naplánuje tak, aby bolo dieťa stále sústredené a nestihlo sa nudiť, doslova. Striedajú sa dynamické časti s krátkymi úsekmi, kedy deti spolu s lektorom napríklad stoja alebo sedia a učia sa slová alebo frázy. Aby sa deti popri hre aj niečo naučili, lektor im v angličtine opíše istý pohyb a deti pri jeho vykonávaní jeho názov dokola opakujú. Vďaka pohybu si tak ľahko zapamätajú anglické slovíčko alebo frázu, ktorým tento pohyb vedia neskôr sami pomenovať.

Nielen deti, ale aj rodičia ocenia, že najmenší sa na hodiny angličtiny budú tešiť. Lektor vedie hodinu v menšej skupinke detí, takže sa deti cez aktivity navzájom spoznajú, naučia sa správať v kolektíve a spolu sa učia a hrajú zároveň.

Kvalifikovaní lektori

Kurzy s metódou výučby Wattsenglish vedie skúsený a vyškolený lektor, práve na tento spôsob výučby. Lektori sú ako veľké deti, ktoré hravo a pútavo s deťmi komunikujú v angličtine. Hodiny angličtiny s metódou Wattsenglish sú pre dieťa zážitkom. Vaše dieťa zažije angličtinu hrou  s úsmevom na tvári a nákazlivým smiechom na perách.

Dieťa sa učí a baví spolu s lektorom, ktorý čo najviac prispôsobuje hodinu veku dieťaťa a jeho schopnostiam. Deti sú v skupine, kde sa tak vytvára bilingválne prostredie, prispôsobia a zistia, že nový jazyk, angličtina je jazyk, ktorým sa pri hre dorozumejú a vďaka ktorému sa vedia pri hre „dorozumieť.“

 

Wattsenglish ….. na pokračovanie

Možno to poznáte aj vy. Začnete kurz cudzieho jazyka, ktorý sa skončí 7. úrovňou a potom…potom nič. Tvorcovia Wattsenglish mysleli aj na to. Preto vytvorili túto metódu na niekoľko rokov dopredu. Čiže ak začne dieťa ešte v materskej škole, po nástupe na základnú školu môže v tejto metóde pokračovať. Dieťa tak  nie je vystresované novým spôsobom výučby, ktorá v škole stále preferuje iba memorovanie. 

 

Kde nás stretnete

S metódou WattsEnglish sa stretnete v detských sekciách na festivaloch Lumen a Trnavská 13 a cez leto pripravujeme detské tábory WatsEnglish Camps. Pre viac informácií si kliknite tu

Michala Macková
tím YourChoice.sk

Páčia sa vám naše články?

Prihláste sa do odoberania newslettera a už vám neunikne žiadny nový príspevok.

Ďalšie zaujímavé články

Päť rokov v Your Choice

Po piatich rokoch v Your Choice a dvoch rokoch v pozícii riaditeľky pre jazykové vzdelávanie som sa rozhodla odísť. Rada by som aspon v skratke v tomto rozlúčkovom článku opísala, aký bol môj život...

> Zobraziť článok