Blog

Ako prebiehal jazykový certifikát v roku 2011?

Prvých 6 dievčat si spravilo 30.novembra maturitu s jazykovým certifikátom. Viaceré ju urobili s vyznamenaním a získali medzinárodný diplom City & Guilds.

Pre šesť dievčat – Veroniku, Alicu, Veroniku, Radku, Natáliu a Nelu – bola streda 30.novembra výnimočná. Maturovali totiž z anglického jazyka, a to formou medzinárodného jazykového certifikátu City & Guilds.
Ústna skúška jazykového certifikátu - Alica
Alica robí ústnu skúšku
Ústna skúška jazykového certifikátu - Veronika
Veronika robí ústnu skúšku
O pol deviatej sa dievčatá stretli v jazykovej škole  Your Choice s Lenkou, ktorá ich pripravovala na skúšky, Igorom a Michaelou. Po krátkych pokynoch, ako bude skúška prebiehať, sa dievčatá rozdelili na 2 skupiny podľa úrovne, jedna z dievčat maturovala z B1 a ostatné z B2.

Skúška na jazykový certifikát začala presne o 9:00 hod. počúvaním s porozumením, ktoré trvalo 35 minút. Po ňom sa prešlo na písomnú časť (čítanie s porozumením a písanie) s celkovou dĺžkou 2 hod. a 10 minút.

Po približne hodinovej prestávke s občerstvením sa o 13:00 hod. začala ústna časť zameraná na schopnosť komunikácie a samostatný ústny prejav. Dievčatá odpovedali na otázky z testu, diskutovali so skúšajúcimi na požadované témy a samostatne rozprávali na tému určenú zo strany City & Guilds. Táto časť trvala pre každú maturantku približne 10-15 minút.

Hodnotenia výkonov maturantov pripravuje tím nezávislých odborníkov v Londýne, kam sme písomné materiály a nahrávky odoslali expresnou službou. Výsledky prišli v priebehu februára 2012. Všetky dievčatá, ktoré sme pripravovali, certifikáty urobili.

Jazyková škola Your Choice je jediným certifikačným centrom v Trnave pre medzinárodné jazykové certifikáty City & Guilds. Prihláste sa do kurzu, kontaktujte nás na info@yourchoice.sk alebo na 033 535 0474.

  

Páčia sa vám naše články?

Prihláste sa do odoberania newslettera a už vám neunikne žiadny nový príspevok.

Ďalšie zaujímavé články

Päť rokov v Your Choice

Po piatich rokoch v Your Choice a dvoch rokoch v pozícii riaditeľky pre jazykové vzdelávanie som sa rozhodla odísť. Rada by som aspon v skratke v tomto rozlúčkovom článku opísala, aký bol môj život...

> Zobraziť článok